Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

...Linnea Swedenmark, som har blivit uttagen att gå Aftonbladets utbildning för ledarskribenter.

Hur känns det att vara en av tio personer som blivit utvald att gå utbildningen?

– Det känns som världens chans. Man får verktyg till att skriva och opinionsbilda av de som är proffs. Och så kommer man säkert få ett nätverk av människor som liksom mig vill hålla på med det här.

Vad hoppas du lära dig under utbildningen?

– Jag hoppas lära mig skriva relevant opinionsjournalistik. Lära mig hitta vinklar och sätt att skriva texter på som väcker känslor hos folk som läser dem. Bli lite mer vass och exakt i mina texter så att folk vill läsa och dela det jag skriver på exempelvis sociala medier.

Vad kommer utbildningen innehålla?

– Vi kommer ha två helginternat under hösten och sedan följer fyra veckors praktik under våren på någon av landets ledarredaktioner.

Ser du dig själv som nästa stora ledarskribent?

– Nej, det vågar jag inte säga om mig själv. Men det ska bli kul att fokusera på att enbart skriva ledare. Det skulle vara roligt att få skriva på heltid och få möjlighet att analysera politik.

Vad gör du just nu?

– För tillfället pluggar jag psykologi på Stockholms universitet. I somras jobbade jag på Norrländska Socialdemokraten och skrev ledare. Tillsammans med en kompis gör jag även en podcast, som kommer ut varannan vecka, till sajten Alliansfritt Sverige.

Vad är dina planer för framtiden?

– Jag har väntat på en uppenbarelse på vad jag ska bli. Men den kommer inte riktigt, haha. Just nu överväger jag att börja plugga juridik eller läsa en pol. kand utbildning. Vi får se vad det blir.