Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Andreas Karlsson, ny lagkapten i Jämtland Basket – hur är läget efter helgens cup i Luleå?

– Jo, men det känns bra. Vi hade chans att vinna alla tre matcherna och i söndags (mot Helsinki Seagulls) klarade vi av att ta oss tillbaka efter den start vi fick. Vi tog ansvar och visade att vi är väldigt starka.

Är du överraskad av något i helgen?

– Egentligen inte. Vi betedde oss proffsigt och moget när vi fick skadorna på Mario och "Rönna". Det ger oss trygghet när vi ser att vi har mycket kapacitet och jag tror också vi kan utvecklas mycket under året.

Du menar att utvecklingsgraden är hög i årets Jämtland?

– Absolut! Vi har två U20-landslagsspelare (Jesper Eliasson och Niklas Larsson) och två väldigt lovande 18-åringar. Mattias Markusson är en av de största talangern i svensk basket och Gustav Hansson gör ett jättejobb som guard. Han påminner ganska mycket om Stefan Hellgren, med sin fysik och atletism.

På vilket sätt är Mattias Markusson en jättetalang?

– Han har bara spelat i ett par år och det han gör med bollen, hans skott, hur han förstår spelet och rör sig, allt det är imponerande. Han är väldigt basketsmart, men det gäller alla i laget.

Om du jämför årets lag med fjolårets?

– Svårt, vi har bara spelat fyra matcher, men vi är yngre och piggare. Det känns också som att vi är lite djupare. Vi har inte lika många toppar, men ändå fler spelare som är bra.

Vad har Torbjörn Gehrke betytt så här långt?

– Väldigt mycket. Han och min pappa (Jonte Karlsson) har samma ledarstil och jag gillar den sortens coacher. De vet vad de vill göra, är noga med detaljer, berömmer och bygger självförtroende, men är samtidigt inte rädd att bryta träningar och tala om när något är fel.

Är det du som blir lagkapten i år?

– Ja, det verkar så. Det ska bli jätteroligt. Jag ser det som ett privilegium, ett erkännande. Det betyder att ta ansvar även utanför planen och till exempel vara med och lägga upp träningar och så.

Ni har nu 13 dagar kvar till premiären (mot Umeå). Dessförinnan ska ni spela ytterligare en träningsmatch (26 september), mot Nidaros Jets) – skulle ni behöva ännu mer tid för att förbereda er?

– Ja, kanske, men samtidigt är det tjusningen med basket att gå i gång innan man kanske tycker att man är redo. Det ska bara bli roligt. Jag skulle kunna starta i morgon om det var så.