Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Douglas Hedin (länets enda alpine landslagsåkare på herrsidan); hur är läget?

– Det är skapligt här i Uppsala (Douglas flyttade från Östersund i somras), men mitt ena knä är inte så bra. Därför har jag inte kunnat åkt så mycket skidor på sistone.

Vad har hänt?

– Det är en överansträngning som gett en inflammation i en slemsäck. Det har tagit tre månader.

Har du känt någon förbättring?

– Nej. Det har stått stilla i två månader. Varje gång jag gör knäböj eller ta i får jag ont.

Det är alltså inte aktuellt med skidåkning, då?

– Nej, det går inte. Jag får ont i knäet trots att jag bara har 20–30 kilo på stången när jag gör knäböj.

Hur fick du skadan?

– Jag gissar att den kom när jag körde stegrad sommarträning. Första snölägret över tio dagar gick bra, men på det andra lägret tog det bara två dagar och sedan gick det inte längre.

Vad säger läkarna?

– Jag har varit till flera sjukgymnaster och i dag träffade jag en läkare. Vi får se om vi hittar på något nytt. Kanske provar vi på stötvågsbehandling.

Hur klarar du dig mentalt av att gå skadad?

– Det börjar bli jobbigt. Det tar emot att jag inte känner någon förbättring. Den senaste tiden har jag inte gjort så mycket annat än att åkt runt mellan olika sjukgymnaster.

Vad är dina tankar om säsongen?

– Mitt mål är att satsa mer på Europacupen och få ned punkterna och sedan kunna göra riktigt bra resultat i världscupen. De senaste två åren har jag bara harvat runt där.

Det låter hårt att säga "harvat runt"! Så dåligt har det väl inte gått?

– Nä, men jag har höga krav. Jag vill inte vara runt 40 till 60:e man. Första säsongen gick det mycket bättre än förväntat, men de senaste två åren känns det som formen bara planat ut. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka bra och ligga topp-30.