Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Markus Ernehed

Markus Ernehed är aktuell med konsert tillsammans med Thilda Persson i Kälom i kväll och i morgon förstärker han Peter Knudsen Trio när de spelar på Jazzköket.

Vad kommer du och Thilda Persson bjuda på i kväll?

– Det kommer bli americanadoftande musik. Vi har spelat tillsammans några gånger förut men det är några år sedan. Det blir akustiskt, lågmält och förhoppningsvis finstämt.

Vad är det med jämtarna och americanan just nu?

– Haha, det är lite kul för jag tror det går i vågor här omkring. För 10–15 år sedan fanns det många som höll på med det och sedan igen för fem år sedan var det Patrik Backlund som spelade mycket. Jag tror det är så att varje generation har sin americanaperiod. Det kanske inte är så långt ifrån vår livsstil. För min del så är jag uppvuxen på landet och jag tror inte att den livsstilen skiljer sig så mycket från den delen av USA som americanan kommer från.

I morgon spelar du på Jazzköket, vad blir det då?

– Då spelar jag tillsammans med Peter Knudsen Trio och då blir det något helt annat. Vi kommer bland annat spela Peterson-Berger, ett material som Peter Knudsen jobbat med.

Kommer vi få höra något mer från dig i höst?

– Till hösten blir det musikal med Estrad Norr och jag kommer jobba med Kiki Korths-Aspegren. Jag har en ambition att fokusera på min egen kreativitet också. Jag gör mycket musik men jag blir sällan färdig och nu under sommaren har jag mycket annat jobb. Jazzen ligger mig varmt om hjärtat, countrybiten är stor för mig och jag jobbar också med elektronisk musik. Egentligen borde jag kanske satsa på en sak men det är svårt att välja när man vill göra allt och tycker att allt är roligt.