Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där NittiTusen ...

... popduon vars medlemmar Gustaf Ehleskog och Tommy Larsson finns i Linköping respektive Krokom. Fredag 16 maj släpper bandet sin debut-EP ”I dårens skugga”.

Annons

När och hur bildades bandet?

– Man kan väl säga att vi bildade NittiTusen för två år sedan när vi bestämde oss för att spela in en platta, och för en gångs skull göra en ordentlig release som inte bara polarna kunde ta del av. Fast vi har ju känt varann sedan 1990-talet och har under åren jobbat tillsammans i olika musikprojekt, säger Gustaf.

Kan du kort sammanfatta er musik?

– Vi hade väl från början 1980-tal som utgångspunkt när det gäller stilen och ljudet, säger Tommy.

– Man har ju alltid en vision innan musiken är färdig, och jag var i alla fall inställd på syntpop på svenska. Men sedan får ju låtarna eget liv på vägen så nu vet jag inte längre. Pop kanske, säger Gustaf.

Hur funkar det med distansen?

– Rätt bra faktiskt, speciellt eftersom vi mest jobbar med syntar. Vi har ju egentligen bara träffats fyra gånger under den här perioden, och det var ju de helger jag drog upp till Tommy och spelade in sång. Annars har vi skrivit på varsitt håll och mailat filer fram och tillbaka, säger Gustaf.

Hur går det till när ni spelar in?

– I stort sett allt är inspelat via midi förutom sång, lite gitarrer och diverse percussion typ tamburin, säger Tommy.

– Ja, och Tommy har spelat det mesta. Sedan är det ju så att vi träffas ganska sällan, så när vi avsätter en helg för inspelning går alltid första kvällen åt till att bara snacka skit och lyssna på musik. Men när järnet väl är varmt kör vi på till fem på morgnarna, säger Gustaf.

Hur ser er rollfördelning ut i musikarbetet?

– Gustaf har skrivit texter och den absolut största delen av musiken, medan jag mer har ägnat tid åt inspelningen och mixningen. Låtarrangemangen är väl ett gemensamt arbete kan man säga, säger Tommy.

”I dårens skugga” heter EP:n, berätta om titeln och låten.

– Ja, hehe, vad ska man säga … Vi hade ju hela deckarkonceptet och framsidan klar långt innan låtarna var på plats, så vi försökte bara knyta ihop säcken. Låten ”Kalla mig dåre” handlar om en bankrånare som jag och Tommy jagar på bilden, säger Gustaf.

Var kan man se er live?

– Vi är helt klart öppna för att spela live, men inget planerat, säger Gustaf.

– Eftersom vi bara är två i bandet och betydligt fler instrument så krävs en del planering inför en livespelning, säger Tommy.

Hur ser resten av året ut för NittiTusen?

– Just nu filar vi på en singel som vi planerar att ge ut till hösten, sedan blir det en till EP nästa år, säger Gustaf.