Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Robin Ejnebrand ...

... som är arrangör för Aspås BK-festivalen som görs i samarbete med Sensus. I kväll kör man för fjärde gången och på scen spelar band som Lumberjack & the Suits och Shitfucks. Till vardags jobbar Robin för Sensus i Uppsala men nu har han semester hemma i Jämtland och planerar för fullt inför endagsfestivalen.

Nu kör ni fjärde upplagan av Aspås BK, hur har ni utvecklat festivalen?

– Vi har kört ganska lika alla år. Första året var det extremt litet. Vi hade uppehåll några år men sedan drog vi i gång och gjorde allt mycket större med riktigt ljud och sådant. Vi vill fortsätta med festivalen men det handlar ju om att gå runt ekonomiskt också. Allt överskott går till festivalen, vi gör det bara för att vi tycker att det är roligt.

Inträdet är frivilligt va?

– Ja det tycker vi är schysst! Då kan det komma många yngre som kanske inte har så mycket pengar och så hoppas vi att de som känner att de har råd betalar en slant. Det har fungerat bra hittills.

Vad blir det för musik under kvällen?

– Det är sjukt bra bredd på festivalen, allt mellan americana, punk och indiepop och det är jättebra kvalité på banden. De inte är så kända, men det är inte det som är tanken heller. Vi hoppas folk kan upptäcka något nytt. Alla band är lokala förutom Kolbacken som är från Sundsvall. Pica pica och Della Ridge är från Östersund men bor i Stockholm.

Kolbacken och Pica Pica är nya band för mig, vilka är de?

– Kolbacken kör indiepop och kommer från Sundsvall, jag känner dem via jobbet. Staffan Ljunggren från Trummor & Orgel och Zarah Andersson-Knut från The Confusions är med i bandet. Pica pica är också ett popband med bland andra Per Alexander Esbjörnsson från Dubkollektivet.