Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Roger Forsberg...

...hårt prövad ishockeytränare i Timrå, vars lag förlorade igen, 1–4 borta mot Karlskrona – hur tufft är det?

Annons

– Man mår som resultaten går. Vi gör allt som står i vår makt för att jobba oss ur det här. Vi har inte tappat fotfästet, men det är också en resultatinriktad sport. Det gäller att gilla läget, att gilla utmaningen. Vi måste tålmodigt jobba vidare och trycka på rätt knappar.

Är Timrås resultat beroende på hur det ekonomiska läget är i föreningen?

– Timrå har en besvärlig situation allt sedan klubben åkte ur SHL. Turligt nog hade man många egna spelare som man kunde lyfta upp i A-truppen och i år har vi lyft upp ytterligare ett antal unga spelare. I dag hade vi två 95:or, åtta 94:or och fyra 93:or. Det är den struktur vi har.

– Totalt har man kanske lyft upp tio-femteon spelare som gått via det egna hockeygymnasiet. Det har varit räddningen. Det är jättemånga spelare som sitter här i omklädningsrummet som kommer att spela på högre nivå i fortsättningen.

Inte så att någon ny spelare kan ge energi så att ni lyfter er?

– Jo, det är alltid välkommet, men vi har det lag vi har och kommer att få klara oss med det. Det gäller att bita i ännu mer och inte tro att någon ny ska komma in och hjälpa oss.

Hur var kvällens match mot Karlskrona?

– I dag räckte vi faktiskt inte till. Karlskrona hade 3–1 inför sista perioden, men när vi skulle mobilisera och anstränga oss för att komma ikapp, kom vi aldrig åt dem. De kunde städa undan matchen. Det är kämpigt.

Vad händer närmast?

– Vi sover över här i Karlskrona. Dessutom är det bara 48 timmar till nästa match, hemma mot Bik Karlskoga. Tabellen är fortfarande tät.