Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallberg: En stor överraskning

Krister Hallberg, pappa till Teodor Petetersons sambo Sanna, var tagen efter sprintdramatiken.

– En riktig pärs det här och fantastiskt roligt för Teodor att han lyckades knipa silvret i det här kraftprovet.

Krister som är sportchef på, Storhognas Högfjällshotell gav sig ut på skidorna i det strålande vintervädret för att varva ner efter sprintdramatiken.

– Vilket osannolikt antiklimax det blev. Men det gäller ju att hålla sig på benen, menade Krister som var riktigt imponerad över Teodors dag i det stentuffa sprintspåret.

– Silvret är en stor överraskning för min del. Själv trodde jag att han bara skulle räcka till semifinalen.

# Vad grundar du det på?

– Den tuffa banan och den höga höjden var emot honom för Teodor har inte varit någon höjdåkare tidigare, säger Hallberg.

Men uppenbarligen så har den senaste tidens höghöjdsläger varit helt rätt medicin för Teodor.

– Han har legat länge på hög höjd och verkligen förberett sig och laddat för den här banan.

Krister Hallberg har varit med i Åsarna IK:s vallateam sedan dottern Sanna var liten och de senaste åren har han givetvis även haft ansvar för smorningen av Teodors skidor.

– Precis som alla andra elitåkare så är han noga att tala om hur han vill ha det. Han vill inte att det ska bromsa och vill inte att det ska vallas över hela fästzonen när det handlar om klassiskt.

Krister tror att Teodors sprintsilver rejält förbättrade hans chanser att vare en av åkare i Teamsprinten som avgörs onsdagen den 19:e.

– Det har varit ett frågetecken runt hans namn. Men efter dagens styrkedemonstration tycker jag att Teodor måste vara helt given.