Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallgarn får stort stipendium

Musikalartisten Anna-Maria Hallgarn från Orrviken får årets Annalisa Ericson-stipendium.
– Det är otroligt roligt. Jag är jätteglad, väldigt smickrad och överraskad, säger hon.

I går kväll tog Anna-Maria Hallgarn emot stipendiet i Göteborg.

Hon gjorde det på scenen på Göteborgsoperan i samband med sista föreställningen av ”Carmencita Rockefeller”, där hon spelar Carmencita.

Just den rolltolkningen tas upp i stipendiets motivering:

”Årets stipendiat har tagit andan ur publiken med starka, trovärdiga, välsjungna och underhållande rolltolkningar. Hon har under ett antal år med bravur kastat sig kors och tvärs i musikalrepertoaren och vi har kunnat se henne som bipolär mamma i Next to Normal, Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar och nu senast som en förtjusande mytoman i Carmencita Rockefeller.”

– Vad fin motivering, en fin liten sammanfattning, kommenterar Hallgarn.

– Jag har fått chansen att få göra fantastiska roller och få jobba med jättebra regissörer. Nu känner jag att jag börjar behärska yrket, säger hon.

Får vi se dig på scen i länet framöver?

– Det hoppas jag verkligen. Just nu har jag inga konserter eller föreställningar inplanerade i länet, men vid möjlighet kommer jag upp.

Till hösten är det dags för nästa utmaning. Då spelar Anna-Maria Hallgarn en av rollerna i den relativt nyskrivna musikalen ”Last five years”. Den går upp på Åbo svenska teater i september.

Annalisa Ericsson-stipendiet tilldelas alltid en svensk kvinnlig artist och gavs ut första gången 2006.

Det är på 50 000 kronor och delas ut av Annalisa Ericssons stiftelse.