Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallgarn körar bakom Ernman i kväll

I kväll smäller det med första uttagningen för Sverige i Eurovision Song Contest och i kören bakom Sveriges representant Malena Ernman finns Anna-Maria Hallgarn, 38, från Hallgården i Orrviken.

 För snart fyra år sedan gjorde hon huvudrollen i en kraftigt moderniserad version av Bizets opera Carmen, då omstuvad till Kharmen på Göteborgs stadsteater.

Så eftersom årets svenska bidrag har dragning av opera kallar man in en kör som kan matcha det formatet.

Dessutom hade Ernman förinspelad körsång vid den svenska uttagningen, men det är inte tillåtet i själva finalen, alltså måste man kalla in röststarka körsångare för att fåtillräckligt tryck live.

Förutom den prisade Kharmen har Anna-Maria Hallgarn gjort allt från egna tolkningar av Ulf Lundell till medverkat i Cabaret, turnerat med Lasse Berghagen och mycket annat.

Hon har nyligen spelat Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar på Malmöoperan med Ola Salo och ska i höst spela Adeleide, en av huvudrollerna i Göteborgs-Operans uppsättning av Guys & Dolls