Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsocentralerna ska granskas

Landstingets revisorer ska göra en granskning av primärvården. Tillgängligheten till hälsocentralerna är ett område som kommer att kontrolleras.

Annons

Brister i tillgängligheten konstaterades i en granskning som revisorerna gjorde 2011 och nu kommer en uppföljning att ske för att se hur utvecklingen har varit sedan dess. Återkommande ekonomiska underskott i den landstingsdrivna primärvården konstaterades också 2011 och även där blir det uppföljning i den granskning som sker nu och som beräknas vara klar i juni.

Granskningen kommer också att ha fokus på kvalitetsarbete, patientsäkerhet och planeringsarbetet för asyl- och flyktingmottagning. Dessutom kommer konkurrensneutraliteten inom Hälsovalet att granskas.

Det övergripande syftet med revisorernas arbete är att svara på om politikerna i landstingsstyrelsen har en tillfredsställande styrning och kontroll av att verksamheten inom primärvården bedrivs på ett ändamålsenligt sätt.

I projektplanen står det också att "Landstingets revisorer har även noterat att antalet avvikelserapporter och Lex Maria-anmälningar i primärvården kraftigt ökat under 2013 vilket kan indikera brister i patientsäkerheten".