Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsocentralerna ska granskas

Landstingets revisorer ska göra en granskning av primärvården. Tillgängligheten till hälsocentralerna är ett område som kommer att kontrolleras.

Brister i tillgängligheten konstaterades i en granskning som revisorerna gjorde 2011 och nu kommer en uppföljning att ske för att se hur utvecklingen har varit sedan dess. Återkommande ekonomiska underskott i den landstingsdrivna primärvården konstaterades också 2011 och även där blir det uppföljning i den granskning som sker nu och som beräknas vara klar i juni.

Granskningen kommer också att ha fokus på kvalitetsarbete, patientsäkerhet och planeringsarbetet för asyl- och flyktingmottagning. Dessutom kommer konkurrensneutraliteten inom Hälsovalet att granskas.

Det övergripande syftet med revisorernas arbete är att svara på om politikerna i landstingsstyrelsen har en tillfredsställande styrning och kontroll av att verksamheten inom primärvården bedrivs på ett ändamålsenligt sätt.

I projektplanen står det också att "Landstingets revisorer har även noterat att antalet avvikelserapporter och Lex Maria-anmälningar i primärvården kraftigt ökat under 2013 vilket kan indikera brister i patientsäkerheten".