Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Halv åtta hos mig" kommer till Sveg

TV4-programmet "Halv åtta hos mig" kommer till Sveg. Programmet söker deltagare och i november blir det inspelning.

– Vi försöker hitta lämpliga orter där vi inte varit förut och Sveg är ett ganska känt ortnamn även om det inte är en stad, säger Niklas Vestberg, projektledare hos TV4.

Programmet kommer att visas till våren och inspelningen är planerad till 3-6 november. Då ska fyra personer laga och bjuda varandra på mat. Vilka de fyra blir kommer att avgöras genom en process i flera steg, först tas 15 personer ut från alla som ansöker om att få vara med. Senast 15 september ska den som är intresserad anmäla sig och det brukar vara många.

– Det är generellt ett stort intresse för att vara med i "Halv åtta hos mig" och vi vill ha in så många ansökningar som möjligt. Vi åker till Sveg och intervjuar de här 15 personerna i deras hem.

Det kommer att ske under vecka 40 och bland de 15 ska alltså fyra väljas ut som kommer att delta i programmet.

– Vi vill ha en kvartett som har en bra mix utifrån bland annat kön, ålder och bakgrund.

• Vad vet du om matkulturen i Sveg?

– Inte så mycket, men i Norrland generellt är det mycket vilt och det snackas alltid om hjortron. Det ska bli spännande att se vad de vill bjuda på, säger Niklas Vestberg.