Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvarsson bästa svensk när världscuptävlingen avgjordes – Bolsjunov vann överlägset

Calle Halvarsson blev bästa svensk och kom på en sjunde plats under den sista världscuptävlingen i Falun för den här säsongen.
Aleksandr Bolsjunov vann tävlingen och var överlägsen.

Aleksandr Bolsjunov, Ryssland, startade loppet först, hela 39 sekunder före norrmannen Johannes Høsflot Klæbo och Calle Halvarsson.

Väl framme i "mördarebacken" låg Calle Halvarsson tvåa, 53 sekunder bakom ryssen. Då hade en tredjedel av loppet passerats. Halvvägs in i loppet var avståndet mellan Aleksandr Bolsjunov och den jagande gruppen hela 1.09. Då hade Marcus Hellner och Daniel Rickardsson anslutit sig till den store klungan som jagade ryssen.

Kampen om en pallplats stod länge på spel där en mindre klunga tävlade om i allra högsta grad. Och under sista rundan var det viktigt att positionera sig väl.

Till slut kunde suveräne Aleksandr Bolsjunov, Ryssland, plocka hem segern utan större bekymmer. Tvåa kom Alex Harvey och tredje platsen gick till Dario Cologna.

Hur det gick för svensk del? Jo, Calle Halvarsson kom på en 7 plats, Marcus Hellner 13, Daniel Rickardsson 17 och Oskar Svensson 18.

– Mestadels ganska dålig säsong, framförallt OS, den blev en ganska tråkig historia, säger Calle Halvarsson till SVT.

Emil Jönsson gjorde sitt sista lopp i karriären. När han gick i mål blev han hyllad av sina lagkamrater med bland annat att få en dräkt från VM i Seefeld 1985 – året då han föddes.

– Man har många minnen men den första segern i världscuptävlingen, det var en chock. Det är väl kanske det man kommer ihåg lite extra, säger Emil Jönsson i SVT.

Han åkte sedan ett ärevarv för att ta emot publikens hyllningar.

Läs också:

Charlotte Kalla bästa svenska i sista världscuptävlingen för säsongen – Björgen vann