Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammar ambassadör för Skogsriket Sverige

LRFs styrelseledamot Sven-Erik Hammar är en av de tio ambassadörer för Skogsriket som landsbygdsminister Eskil Erlandsson har utnämnt i dag. Sven-Erik Hammar är skogsägare från Funäsdalen och ledamot av såväl LRFs som Mellanskogs styrelse.

– Skogsriket handlar mycket om att se möjligheter. Detta ligger mig varmt om hjärtat. Därför var det lätt att tacka ja till uppdraget och jag ser mycket fram emot att få vara ambassadör i Skogsriket Sverige, säger Sven-Erik Hammar i ett pressmeddelande.

Han menar att skogen är Sveriges viktigaste resurs för alla som bor i vårt land, för oss som lever av den och för näringslivet. Det finns en stor potential att öka skogens tillväxt och ta vara på andra nyttigheter än virket.

– Med vår långa tradition av uthålligt och mångfaldigt skogsbruk ska vi vara en förebild för länder som vill utveckla hållbart skogsbruk, säger Sven-Erik Hammar.

– Det är roligt att vår kompetens tas tillvara. Samtidigt som det är glädjande känns det väldigt naturligt att Sven-Erik Hammar är en av de tio ambassadörerna för Skogriket eftersom han är väl lämpad för uppdraget, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson.

Sven Erik Hammar är familjeskogsbrukare i Funäsdalen. Som egen företagare ägnar han sig åt skogsbruk, byggverksamhet och turism. Han har också styrelseuppdrag i LRF, LRF Skogsägarna och Mellanskog. Familjen med tre barn är en viktig drivkraft och därutöver blir det friluftsliv, särskilt skidåkning och jakt.