Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarberg blir ny landslagstränare

Offerdalssonen Gunnar Hammarberg har utsetts till ny J-landslagstränare i längd. Han efterträder Anders Byström.

Den förre elitåkaren härstammar från Offerdal, men tävlade de sista åren för Östersunds SK. Hans bästa merit var en fjärdeplats på JVM i norska Stryn. I SM har han en åttondeplats som bäst.

Under de senaste åren har han varit sportchef för Åsarna Academy Center. Nu, vid 28 års ålder, får han alltså ett ännu större jobb.

Hammarberg tar över efter Anders Byström, som haft tjänsten i tre år. Byström går i sin tur vidare till uppgifter inom Sveriges skidskyttelandslag.

– Vi vill tacka Anders för ett fint jobb och önska honom lycka till med skidskyttelandslaget, säger utvecklingsansvarige Lars Selin i ett pressmeddelande.

Selin är väldigt nöjd över att ha lyckats rekrytera Gunnar Hammarberg till landslagsledningen.

– Gunnar har en bakgrund som stämmer mycket bra in på den kravprofil vi satte upp för vad den nya juniorlandslagstränaren skulle ha för kvaliteter. Han har tränarutbildning, har jobbat på Åsarna Ski Academy och är även duktig på att valla, säger han.

Förutom ansvaret som juniorlandslagstränare blir Gunnar Hammarberg vallachef för junior och u-lagsverksamheten med bland annat JVM i Val di Fiemme, Skandinaviska Cupen, juniorlandskamper och ungdoms-OS på vinterns program.

– Med den här förändringen har vi både ökat bemanningen och resurserna för våra grupper närmast under A-laget, säger Lars Selin.