Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarberg blir tränare för J-landslaget

Gunnar Hammarberg från Offerdal har fått ett fint uppdrag inom skid-Sverige. Från 1 september är han tränare för landslagets juniorer.

– Det är ett riktigt privilegium att få jobba med det här, säger 28-åringen.

Hammarberg hade själv en bra juniorkarriär, med bland annat en 15:e plats från JVM. För två år sedan valde han dock att avsluta sin elitsatsning.

– Jag gjorde en hård och offensiv satsning som ung senior, kanske lite väl hård och offensiv. Och som 25-åring fick jag en jobbig virusinfektion och året efter drabbades jag av ett armbågsbrott.

– Då beslutade jag mig för att sluta, säger Hammarberg.

Sedan dess har han varit den drivande kraften i Åsarna Ski Academy i två års tid.

– Det var ett projekt där jag skötte det mesta, allt från bokföring till träning.

Där handlade Hammarbergs uppgifter om att stötta ett antal elitsatsande skidåkare som inte valt att studera vid sidan av skidåkningen.

Nu får han alltså ta steget in i förbundsorganisationen, som tränare för juniorlandslaget där han efterträder Anders Byström.

– Jag, Tobias Långberg (tränare för team 2015) och Lars Selin (utvecklingsansvarig på förbundet) kommer att jobba som ett team.

Vad blir dina arbetsuppgifter?

– Själva tränarbiten handlar mycket om att sköta lägren på sommaren, men sedan kommer jag även vara vallachef för junior- och ungdomsverksamheten. Så jag kommer vara ute på mycket tävlingar i vinter.

Och sen ska du förstås ta ut trupperna till mästerskapen?

– Ja, till JVM och till juniorlandskampen, det är ett riktigt förtroendeuppdrag ... ska bli jättespännande.

Har du en gyllene generation att förvalta, eller hur ser det ut?

– Ja, faktiskt. Vi har många riktigt bra åkare, både de yngre killarna och de yngre tjejerna ser väldigt starka ut, avslutar Hammarberg.