Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarbystjärna stängs av i fem matcherGranqvist debuterade i kylig poängjaktLoob leder utbrytarlagens utredning

/
  • JEM-satsande Emilia Granqvist gjorde överraskande årsdebut på Poängjakten i Östersund. ÖGIF-löparen vann 100-metersloppet i F 19 på 12.66. Granqvist i mitten, med Desiree Lingsell till vänster och Anna Nymo till höger.
  • Häck för F 13 var en av grenarna i premiären av Poängjakt­en. Här är fyra av tjejerna. Från vänster: Lise Höckertin, ÖGIF, Ellinor Thor, do, vinnaren Clara Bogfors, Hallen och Amanda Lundqvist, Marieby. ”Clara är en supertalang och bra i allt hon ställer upp i” menade tävlingsledaren Lars-Göran Norman.

ÖGIF:s landslagstjej Emilia Granqvist gjorde en överraskande årsdebut vid första Poängjakten i Östersund.
– Riktigt bra, sa en nöjd Granqvist efter 100-metersloppet.

Annons

19-åriga Granqvist var egentligen tänkt att göra årspremiär på Storsjöspelen på Hofvallen, 30–31 maj, men det ”kliade i kroppen” redan nu.

Något 300-meterhäcklopp blev det dock inte. Emilia fick nöja sig med en sprintdistans.

– Jag fick arrangörerna att ta in 100 meter, sa Emilia som fick med sig två klubbkompisar och som vann loppet på 12,66.

Granqvist var helnöjd och kände inte av den fotledsskada hon ådrog sig i en bandymatch för ÖBS i vintras. Den har annars försinkat henne en del i vinterträningen.

– Det hade varit bättre om jag hade slitit av ledbandet. Då hade jag i alla fall fått operera mig och det hade kunnat bli helt bra. Nu har jag stukat fötterna så mycket att det enda som gäller är att träna upp styrkan, menar Emilia, vars huvudmål i år är JEM i Serbien i juli.

Innan landslagsledningen ger klartecken måste hon först klara kvalgränsen på 61,00 – något som dock bör kunna gå med tanke på att Granqvists personbästa ligger på 59,66.

möjligt att Emilia lämnar Östersund för en flytt söderut – allt för att kunna spetsa upp satsningen.

Poängjakten hade 22 grenar på schemat och enligt mångårige tävlingsledaren och speakern Lars-Göran Norman hade mellan 60 och 70 deltagare hörsammat inbjudan.

– Den första poängjakten brukar samla mest deltagare på hela året. Det finns ett uppdämt behov av att tävla. Därefter minskar siffran, bland annat eftersom många åker bort på semester och så, menade Norman, som vid 19.20-tiden kom med dagens roligaste kommentar.

– Nu har 9-åringarna tävlat färdigt i kväll och kan åka hem och lägga sig.

Poängjakten fortsätter med sex ytterligare tävlingar. Nytt för i år är att fyra klubbar arrangerar; ÖGIF, Trångsvikens IF, IFK Strömsund och Hammerdals IF.

– Flera arrangörer är säkert bra, men jag vet inte om sprintlöparna vill åka till Strömsund och Hammerdal som bara har kolstybb och saknar eltidtagning, sa Lars-Göran Norman.

Mer läsning

Annons