Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamnyran ersätter Gatufesten

Efter att Gatufesten gått i konkurs satsas det nu på en ny festival i Sundsvall.

3-5 juli är det dags för Hamnyran.

Bakom initiativet till den nya festivalen står Studieförbundet Sensus, Sundsvall Pride och en lokal krögare. Arrangörerna vill fokusera på det lokala musikutbudet och har som drömbokning bland andra Kevin Walker, enligt ett uttalande till Sundsvalls Tidning.

Några bokade artister presenterades dock inte under den presskonferens arrangörerna höll under tisdagen.

Hamnyran kommer gå av stapeln i hamnen. Under de tre dagar Hamnyran pågår kommer det bjudas på underhållning från två scener, familjeaktiviteter och tävlingar.

Hos Storsjöyran välkomnar man den nya festivalen. Även om namnet Hamnyran känns lite så där.

– Det kanske var lite fantasilöst. Kan jag tycka rent personligen, säger Stefan Kauppi.

Sudsvalls Gatufest, som arrangerats i staden i 25 år, gick i konkurs i somras. Genom åren har arrangörerna bakom Gatufesten och Storsjöyran samarbetat en del, men även konkurrerat om artisterna.

– Det finns väl varken någon fördel eller nackdel med att det finns en festival så pass nära oss. Det är inga fördelar med en konkurs, det är bara synd och tragiskt eftersom vi kände arrangörerna, säger Stefan Kauppi.

Han har några tips och råd att dela med sig till Hamnyran.

– De måste hitta en egen profil. Eftersom Gatufesten inte fungerade måste de tänka annorlunda.