Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hampus Nilssons om konkurrensen i mål efter debuten: ” Det är en tuff nöt att knäcka”

Under tisdagskvällen debuterade inlånade DIF-målvakten Hampus Nilsson i mål för Östersunds FK. En mjukstart för nykomlingen som fick tacksamt lite att göra när ÖFK vann i Stockholm.

Under andra spelomgången i Svenska Cupen spelade Östersunds FK sin första matchsom allsvenskt lag. Debuterade gjorde då även den inlånade DIF-målvakten HampusNilsson.

Matchen spelades mot Sollentuna FK och slutade med en 2-0 vinst för bortalaget. En lagprestation Hampus Nilsson beskriver som okej, men inte mer än så.

– Nollan är alltid nollan, vi gör det som krävs, säger Hampus Nilsson om den ack så nödvändiga vinsten som skjutsar ÖFK vidare till gruppspel i Svenska Cupen.

Ett okej spel var ett offensivt spel, vilket gav Saman Ghoddos och Andrew Stadler betydligt mer att göra än Hampus Nilsson i mål. Men trots det kände Nilsson sig involverad i spelet.

– Det är mer spel med fötterna, så jag får att göra ändå. Det har vi inte gjort i Djurgården under hela min tid där, säger Hampus Nilsson som ser den nya träningsmetoden som utvecklande.

– Jag har ju blivit en extraspelare, istället för att bara stå och glo medan dom löser det så får jag vara med och lösa saker och ting, tillägger han.

Tisdagens match var Nilssons första sedan innan EM-uppehållet vilket han säger bidrog till hans ringrostiga form. Därför såg han matchens oerfarna motstånd som en ypperlig möjlighet for honom själv att komma igång.

En debutmatch och en vinst senare förväntar sig Hampus Nilsson en fortsatt hård kamp om en startplats i Allsvenskan, Aly Keitas nuvarande plats.

– Jag är ju lite längre så det är väl spelet i luften som jag kan tillföra mer, men han är ju extremt bra med fötterna.

– Konkurrensen är stenhård, han är en jättebra målvakt Aly. Det är en tuff nöt att knäcka.