Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är ÖFK:s nyförvärv

– En målfarlig mittfältare.

Så beskriver Graham Potter ÖFK:s senaste nyförvärv, Alex Dyer, 23.

Alex Dyer, som kommer från den karibiska ön Montserrat, har fått sin fortbollskolning i England och Northampton. År 2007 skrev han sitt första proffskontrakt, och mellan åren 2007 och 2010 blev det 34 matcher i League 1 och 2 för Northampton Town.

Mellan 2010 och 2013 spelade han för Waldstone och gjorde 32 mål på 117 matcher, innan han i år blev kontrakterad av Welling United i Conference League. Men nu kommer han alltså till Östersund för att spela fotboll.

– En skicklig, offensiv mittfältare som bland annat har spelat för det brittiska universitetslaget som blev tvåa i VM. Där gjorde han en väldigt bra turnering, säger Graham Potter, som fick höra om Alex Dyer genom sina kontakter i England.

– Vi behövde fylla tomrummet efter spelare som Isaac Shaze och Seon-Min Moon på mittfältet. Alex är en teknisk och målfarlig spelare som jag tror på. Dessutom är han en välutbildad kille med bra karaktär som kommer passa bra in i gruppen.

Rykten har också gjort gällande att ÖFK har varit intresserade av nordirländaren Daryl Smylie, som ju för snart fem år sedan spelade för ÖFK.

Stämmer det?

– Ja, Daryl är en spelare som vi förstås känner till sedan tidigare, och som vi är intresserade av. Men vi vet samtidigt att han har uppvaktning från klubbar i Allsvenskan. Vi kommer att hålla kontakten med honom så får vi se.