Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är ÖFK:s nyförvärv

– En målfarlig mittfältare.

Så beskriver Graham Potter ÖFK:s senaste nyförvärv, Alex Dyer, 23.

Annons

Alex Dyer, som kommer från den karibiska ön Montserrat, har fått sin fortbollskolning i England och Northampton. År 2007 skrev han sitt första proffskontrakt, och mellan åren 2007 och 2010 blev det 34 matcher i League 1 och 2 för Northampton Town.

Mellan 2010 och 2013 spelade han för Waldstone och gjorde 32 mål på 117 matcher, innan han i år blev kontrakterad av Welling United i Conference League. Men nu kommer han alltså till Östersund för att spela fotboll.

– En skicklig, offensiv mittfältare som bland annat har spelat för det brittiska universitetslaget som blev tvåa i VM. Där gjorde han en väldigt bra turnering, säger Graham Potter, som fick höra om Alex Dyer genom sina kontakter i England.

– Vi behövde fylla tomrummet efter spelare som Isaac Shaze och Seon-Min Moon på mittfältet. Alex är en teknisk och målfarlig spelare som jag tror på. Dessutom är han en välutbildad kille med bra karaktär som kommer passa bra in i gruppen.

Rykten har också gjort gällande att ÖFK har varit intresserade av nordirländaren Daryl Smylie, som ju för snart fem år sedan spelade för ÖFK.

Stämmer det?

– Ja, Daryl är en spelare som vi förstås känner till sedan tidigare, och som vi är intresserade av. Men vi vet samtidigt att han har uppvaktning från klubbar i Allsvenskan. Vi kommer att hålla kontakten med honom så får vi se.