Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är trevligast i Östersund

Anders Olsen är stans trevligaste att träffa som kund. Han är Östersunds kommuns val till Årets Serviceperson - Guldstjärnan kallad.
På fredagskvällen fick han priset på Jamtli.

Det är dags för kommunerna att välja en serviceperson och ett serviceföretag i tävlingen Guldstjärnan. Det handlar om service och om hur personer bakom disken bemöter dem framför.

Inför årets tävling hade många förslag kommit in till Östersunds kommun som nominerade tre servicepersoner och tre olika företag.

Bilmekaniker Anders Olsen från Åke Andersson bil i Lillänge hade konkurrens av Kurt Hjalmarsson från Mohlins bussar och Eva Altin, gymnasiesärskolan vid Palmcrantzskolan. Men det blev Anders som vann.

– Jag har hjälpt allt och alla i 15 år så kanske det är någon som har märkt det, log Anders efter att ha fått ta emot hyllningarna på en liten scen på Jamtlis julmarknad.

Årets serviceföretag blev Ångsta Kvarn med Tina och Jonas Goldmann som haft kvarnen i fem år och som under den tiden fått mjölpåsarna att bli välkända.

Deras konkurrenter var 11:ans grill och butiken Sportringen i Kärnan.

De går vidare till länsfinalen i januari.

Östersunds kommun hade fler utmärkelser att dela ut under fredagskvällen. Till LT-journalisten Sara Strömberg och AD Anders Nilsson som har gjort böckerna om lilla Storsjöodjuret Birger, till Göran Strand för hans bilder på stjärnhimlen, simmaren Maria Lamberg, ÖDFF och Svenska Skidskytteförbundet. Alla för att på olika sätt ha gett uppmärksamhet till Östersund.