Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev årets härjedaling

Härjedalsföreningen har utsett Torgny Kingen Karlsson till årets härjedaling 2013. Motiveringen är att han verkligen satt Sveg på kartan i hela landet under året.

Annons

Under onsdagen fick Kingen Karlsson ta emot utmärkelsen som Årets härjedaling. Det är Härjedalsföreningen i Stockholm som står bakom utmärkelsen och förutom äran så kommer Kingen att ha en trärelief skapad av Emil Näsvall hängande i sin arbetsstudio under närmaste året.

– Det ska hänga så att den syns, förklarade Kingen Karlsson som var stolt över reliefen, vilken överlämnades av Anna Carin Zidek som var 2012-års härjedaling.

Representant för Härjedalsföreningen under överlämnandet var styrelseledamoten Uno Schwartz som även passade på att bjuda in Kingen och Anna Carin till föreningens 70-årsjubileum i slutet av maj nästa år.

– Valet av Kingen kändes självklart även om det var i hård konkurrens. Genom projektet När rocken kom till Sveg så har Kingen gjort fantastisk reklam för Härjedalen, säger Schwarz.