Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev årets härjedaling

Härjedalsföreningen har utsett Torgny Kingen Karlsson till årets härjedaling 2013. Motiveringen är att han verkligen satt Sveg på kartan i hela landet under året.

Under onsdagen fick Kingen Karlsson ta emot utmärkelsen som Årets härjedaling. Det är Härjedalsföreningen i Stockholm som står bakom utmärkelsen och förutom äran så kommer Kingen att ha en trärelief skapad av Emil Näsvall hängande i sin arbetsstudio under närmaste året.

– Det ska hänga så att den syns, förklarade Kingen Karlsson som var stolt över reliefen, vilken överlämnades av Anna Carin Zidek som var 2012-års härjedaling.

Representant för Härjedalsföreningen under överlämnandet var styrelseledamoten Uno Schwartz som även passade på att bjuda in Kingen och Anna Carin till föreningens 70-årsjubileum i slutet av maj nästa år.

– Valet av Kingen kändes självklart även om det var i hård konkurrens. Genom projektet När rocken kom till Sveg så har Kingen gjort fantastisk reklam för Härjedalen, säger Schwarz.