Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev etta på riksdagslista

LT:s ledarskribent Kalle Olsson är Socialdemokraterna i Östersunds toppnamn till riksdagen.

– Jag är väldigt glad och överraskad, säger han.

Nu är det klart vilka namn som Östersunds arbetarekommun vill se på riksdagslistan. Kalle Olsson, som är ledarskribent på LT, toppar listan. Han petar därmed den nuvarande riksdagsledamoten Gunnar Sandberg. Anna-Caren Sätherberg ligger som namn nummer två på listan, och Gunnar Sandberg kommer på tredje plats.

– Jag är ny i dessa sammanhang så jag var ganska nervös. Men det är riktigt roligt att resultatet blev det som det blev. Jag är väldigt glad och överraskad över resultatet, säger Kalle Olsson.

Listan består sammanlagt av sju personer som Östersunds arbetarekommun har enats om och som kommer att skickas till partiets valberedning. Övriga namn är Kata Nilsson, Abbe Elhachimi, Mona Modin Tjulin och Emil Burman - just i den ordningen.

– Listan består av sju bra kandidater så det är en väldigt bra lista, säger Pelle Persson, ordförande i Östersunds arbetarekommun.

S i Strömsund vill ha Sätherberg
Berg väljer Sätherberg
Åresossarna väljer Sätherberg