Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ekonomidirektör i regionen

Bosse Carlbark blir ekonomidirektör i Region Jämtland Härjedalen.
– Jag ser tjänsten som både spännande och utmanande och flytten till Jämtland som lockande.

Bosse Carlbark är i dag divisionschef för den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Skåne och han tillträder tjänsten som ekonomidirektör i Region Jämtland Härjedalen vid årsskiftet. Det framgår av ett pressmeddelande från Jämtlands läns landsting.

Han har tidigare jobbat som ekonomidirektör för landstinget i Uppsala län och som centrumchef för landstinget i Östergötland. Vid årsskiftet flyttar han till länet tillsammans med sin fru.

– Det känns verkligen jätteroligt. Jag får dels komma tillbaka och jobba med min hjärtefråga, ekonomi, dels medverka till att bygga upp och utveckla den nya regionen. Tjänsten innebär även att jag och min fru får bo i den del av Sverige som vi lärt oss uppskatta, fjällnatur utanför husknuten och möjlighet att berika vårt redan stora frilufts- och idrottsintresse, säger Bosse Carlbark i pressmeddelandet.

Landstingsdirektören, Björn Eriksson, är mycket nöjd med rekryteringen. Han konstaterar att Bosse Carlbark har en lång och bred erfarenhet som hög chef inom både landsting och region och att han har ett gediget ekonomiskt kunnande.

– Det känns tryggt och berikande för vår organisation. Tjänsten som ekonomdirektör i den blivande regionen är mycket central, säger Björn Eriksson.

Carlbark ersätter Karin Jonsson, som varit ekonomidirektör i Jämtlands läns landsting i tio år. Hon meddelade för en tid sedan att hon inte vill förlänga förordnandet när det går ut vid årsskiftet. Karin Jonsson går vidare till andra uppgifter i regionen.