Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny kanalchef

Måltidschefen vid Östersunds kommun Ricky Karström blir ny kanalchef på Sveriges radio Jämtland. Han tillträder första februari.

– Det här ska bli jättekul. Jag är sprungen ur medievärlden, det är det jag kan, säger Karström som är utbildad journalist och har en mängd journalistiska jobb bakom sig.

Bland annat som reporter på ÖP.

– Jag gjorde min praktik där 1983. Efter mig på stolen kom Stefan Nolervik in. För han gick det bättre... säger Ricky Karström och syftar på att Nolervik nu snart varit ÖP trogen i 30 år.

Nu väntar nya utmaningar för Ricky Karström. Han säger att han trivs i rollen som chef men att han under senare år som måltidschef vid Östersunds kommun saknat sakkunskapen.

– Mat är viktigt, men jag är inte så vass på själva sakfrågan, den saknar jag. Det går bra för mig att leda arbetet men jag har känt att det där med mat, det kan andra betydligt bättre än jag.

I nya rollen som kanalchef kommer han nu att få möjlighet att kombinera sitt kunnande som chef med sitt journalistiska kunnande. Och han har redan nu några klara riktlinjer för hur han vill jobba på radion.

– Dels vill jag skapa förutsättningar för medarbetarna att göra bra radio, dels vill jag utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna, finna nya vägar att nå ut, och finna nya program, säger Karström.

Om det blir fler matprogram i framtiden vill han låta vara osagt.

– Jag har inget färdigt lunchpaket med mig till radion, säger han och faller tillbaka till sin gamla vokabulär.

Och vad gäller dragspel i radion har han en avvaktande hållning. Men han vet säkert att han vill nå de yngre lyssnarna.

– Jag tror att även tonåringar är intresserade av lokala nyheter, men att de idag får reda på nyheterna via andra kanaler. Radion är på rätt väg via bland annat de digitala satsningarna, men där finns mer att göra. De yngre måste hitta till FM-bandet, säger Karström som har några månader på sig att fila fram hur det ska gå till.