Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny VD för Destination Vemdalen

Ny vd för Destinationsbolaget Vemdalen blir Marcus Ståhl från Stockholm, 30 år gammal.
– Han är en mycket sympatisk person med en ödmjukhet som vi föll för, säger Robert Pettersson, ordförande i bolagets styrelse.

Den 11 januari 2016 startar Marcus Ståhl sitt nya jobb som vd för Destination Vemdalen AB. Bolaget, som bildades 2009, har 106 medlemsföretag och jobbar med marknadsföring och utveckling av Vemdalen, Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Nuvarande vd, Maria Cederberg, lämnar efter två och ett halvt år på posten.

– Jag trivs väldigt bra i Vemdalen. Vi har haft stuga länge i Storhogna och jag har alltid drömt om att en dag kunna flytta upp. När jag såg att destinationsbolaget sökte en ny vd kände jag att jag måste söka tjänsten, säger Marcus Ståhl som har en bakgrund som företagare inom media och marknadsföring. Han är delägare i företaget Story Media i Stockholm, där han också jobbar som affärsutvecklare.

Marcus Ståhl säger också att han är imponerad av den företagaranda och entreprenörskraft som finns i regionen.

– Det händer nya saker varje gång jag är där. Att nu få följa utvecklingen på plats och även vara med och bidra till den känns väldigt spännande och inspirerande.

Vad kan du bidra med?

– Jag har ju besökt området i flera år, både sommar och vinter, och har det perspektivet, vad man vill ha när man kommer dit. Jag har flera idéer och tankar kring vad man kan göra för att stärka destinationens attraktionskraft och öka kännedomen om Vemdalen, säger han.

Riktigt vad det är för idéer och visioner vill Marcus Ståhl inte berätta just nu. Klart är att destinationsbolaget styrelse är mycket nöjd med sin rekrytering. Totalt var det ett 40-tal som sökte jobbet.

– I Marcus får destinationsbolaget en ledare som kan ta täten i den fortsatta utvecklingen för att marknadsföra och utveckla destinationen, säger Robert Pettersson, ordförande för destinationsbolagets styrelse.

Han är rätt ung, bara 30 år gammal, hur ställer ni er till det?

– Ja visst är det jobbigt när någon är yngre än en själv? Skämt åsido, frågan om erfarenhet har funnits med i diskussionen. Hans engagemang och profil matchar destinationen väldigt bra. Vi får en person som har stor potential att växa med uppdraget. Vi är väldigt nöjda med namnet och hans unga ålder. När man sett hans meritlista och pratat med honom framstår det som något positivt.