Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny vd för Strömsunds utvecklingsbolag

Den 1 mars tillträder Björn Amcoff som ny näringslivschef och vd för Strömsunds utvecklingsbolag, Suab.
– Om vi ska prata idrottsspråk så är det här en drömvärvning, skriver Suabs styrelseordförande Göran Bergström på kommunens hemsida.

53-åriga Björn Amcoff är idag business developer manager på Cyclife Sweden AB i Nyköping, ett dotterbolag till franska EDF Group, ett av världens största energibolag. Han beskriver sig själv som en affärsman med stark industriell bakgrund och han har tidigare varit försäljningschef, markandschef och vd för ett mindre kommunalt bolag. Nu ska han alltså flytta till Jämtland och Strömsund.

– ­Vi har fritidshus i Ströms Vattudal, jag jagar i Jämtland och vi har ett stort socialt nätverk här. Det här jobbet ger mig dessutom en unik möjlighet att driva och påverka näringslivsfrågorna för att skapa förutsättningar för ett framgångsrikt näringsliv i Strömsunds kommun. Jag har en bra blick för affärer. Jag tror jag kan vara en bra samverkanspartner för att hitta vägar framåt, säger Björn Amcoff till Strömsunds kommun.

Björn tillträder som vd för Suab den 1 mars nästa år.