Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han borrade sin flickvän i armen

Annons

En man i 60-årsåldern har dömts till skyddstillsyn av Östersunds tingsrätt, för långvarig och missbruksrelaterad misshandel av sin sambo.

Paret, som bor på en ort i Östersunds kommun, har båda varit offer för ett långvarit missbruk och kort efter att de flyttade ihop för inte så länge sedan började även mannen bli våldsam.

I berusat tillstånd har han slagit och rivit kvinnan i ansiktet. Han har knuffat och skakat henne och släpat henne längs golvet. En gång borrade han henne i armen med en borrmaskin med bestående ärr som resultat. Mot slutet förekom det även att mannen slog sin flickvän på offentlig plats.

Kvinnan har i omgångar sökt skydd hon grannar och bekanta men det var först när mannen åtalades för misshandel som det hela fick ett slut.

Nu har tingsrätten dömt honom till skyddstillsyn för de tillfällen han bevisligen har misshandlat kvinnan och i straffet ingår även en särskild behandlingsplan för att han ska komma till rätta med sitt missbruk.