Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han byter Los Angeles mot Strömsund

SCF Betongelement har fått en ny vd med internationell bakgrund. Per Vilhelmsson heter mannen som tar över efter Johan Redhe som går till ett nytt jobb inom Östersunds kommun.

Efter många år på byggjätten Skanska och med uppdrag runt om i världen blir det nu Strömsund på heltid för Per Vilhelmsson.

Annons

– Jag håller på att skaffa bostad i Strömsund, orten passar mig bra och jag tänker bosätta mig här. Jag gillar Norrland. Sedan har familjen stuga utanför Jokkmokk och nu får jag närmare dit, säger Per Vilhelmsson.

Närmast kommer han från ett jobb för Skanska i USA. De senaste fyra åren har han bott tre år i New York och ett år i Los Angeles. Tidigare var det Island, Indien, Kosovo och Skåne. Han är en berest man SCF Betongelements nya chef. Kvar i USA är sonen och före detta frun.

– Jag kommer att åka över till New York över ledigheter som jul- och nyår. Min son går i en extremt bra skola i New York, en av de bästa i USA.

Med flytten till Strömsund får Per Vilhelmsson närmare till sin barndomsstad Piteå, där han har släkt och vänner. Att det blev SCF Betongelement berodde på en headhunter.

– Jag blev headhuntad till företaget och blev erbjuden jobbet. Tjänsten lockade mig, att få driva ett bolag från försäljning till färdigt produkt är något jag vill göra. Orderboken är attraktiv och jag ser en stor potential i det här. Närmast ska vi börja bygga ett 40 våningars bostadshus som heter Kista Torn. Jag är här för att stanna och göra det här uppdraget, säger Per Vilhelmsson.

Att byta från jättestaden New York med allt vad det har att erbjuda till lilla Strömsund är inget som skrämmer. Efter åtta dagar på nya jobbet och nya orten är han positiv till de första intrycken.

– Jag har redan träffat mycket trevligt folk och fått trevliga arbetskamrater. Det finns bra samlingspunkter här. Jag tänker bland annat gå med i Rotary. Nu får jag nära till jobbet och det har jag längtat efter. De senaste åren i New York och Los Angeles har jag pendlat flera timmar varje dag från och till arbetet.

Per Vilhelmsson ser också framemot att få mer tid för sina intressen.

– Jag åker slalom och spelar golf. Sedan skulle jag vilja bli klar med mitt flygcertifikat som jag påbörjade i Los Angeles. Jag har fått information om att det finns en flygklubb här.