Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han chefar över stans alla arenor

Här är chefen för Östersunds alla idrottsarenor. Första september tillträdde Mats-Olov Berglund en helt ny tjänst. Han blir kommunens förlängda arm med klubbar och allmänhet.

Själv vill han se mer go och fart på stadens arenor.

– Har vi byggt arenor för en halv miljard ska de givetvis användas. Jag hoppas vi tillsammans kan se till att arenorna kommer alla till del, menar han.

Ett nytt uttryck har myntats kring de idrottsliga nybyggnationerna: Arena–byn och det är den Mats-Olov Berglund nu chefar över.

Konkret är han högsta hönset över både Jämtkraft Arena, Östersund Arena, Skidstadion, Sporthallen och Hofvallen.

Han sitter rent fysiskt fortfarande kvar på teknisk förvaltnings ena kontor på Krondikesvägen, men det är temporärt.

– Naturligtvis ska jag ha min arbetsplats någonstans i det idrottskluster som Östersund skapat. Riktigt var vet jag inte, men kanske på skidstadion eller inne i Östersund Arena. Vi får se.

En stunds resonemang kring det nya jobbet vittnar om engagemang. Han vill göra någonting riktigt bra av den samordning som nu är möjlig för de kommunala arenorna och dess anställda.

– Synergier finns. De skall tillvaratas. Här gäller att få ut mesta möjliga för de resurser som den kommunala budgeten medger. Vi ska tillhandahålla en bra produkt för både allmänhet och klubbar/föreningar, konstaterar han.

Samtidigt understryker han att det är Östersunds kultur och fritidsförvaltning som bestämmer det mesta över arenorna.

– Vi på tekniska är driftsansvariga utifrån de beställningar som kultur/fritid ger oss.

Fler event till de nya arenorna hoppas han ändå det blir framöver. Det finns utrymme för det.

– Ta exempelvis Östersund Arena sommartid, när hockeyn har uppehåll. Då finns oanade möjligheter.

Själv är han ingen tekniker. Hans bakgrund är skiftande, där han blandat sin yrkeskarriär med uppdrag i privata näringslivet, idrottens värld och kommunal verksamhet.

– Jag har gått den långa vägen och jobbat mig fram. Någon tekniker i botten är jag inte, utan framför allt chef sedan 25 år tillbaka. Allt det tekniska finns så många andra som hanterar jättebra inom kommunen, säger Mats-Olov Berglund.

När han inte jobbar på kommunen jagar han gärna, med bland annat sina fågelhundar. Vistelser i fjällen är rent allmänt ett stort intresse.

Kan han då lova bättre is för bandyn till vintern – premiärsäsongen var en katastrof när konstisbanans underlag sprack gång på gång.

– PEAB har åtgärdat saker och ting på garantin. Bland annat har en luftficka konstaterats i de nedgrävda kylslingorna någonstans mitt på planen. Det här kan ha varit en bov i dramat. Och vi fortsätter ha koll på frågan, som är viktig för oss.

Sporthallsbygget är en annan stor sak som är på gång. Projektering pågår. Sen blir det upphandling och byggstart förhoppningsvis sommaren 2015.

Om det nya jobbet säger han för egen del som avslutning:

– Det blir en spännande utmaning i en stimulerande miljö. När jobbet utannonserades sökte jag direkt.