Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han ersätter Mosley i Jämtland Basket

Det blir Jawan Carter som ersätter Eric Mosley på guardpositionen i Jämtland

– Det känns bra att vi kunde hitta en spelare så snabbt som passar vår kravprofil, säger Pontus Frivold

Carter gick på Delaware University på östkusten, nära New Jersey och har varit proffs i tre år efter sina studier.

26-åringen inledde sin proffskarriär i Turkiet och spelade sedan i Polen, där han ledde sitt Polpharma till semfinal.

Årets säsong har varit en skuffelse för Carter som bara gjort två matcher i franska andraligan, för Nantes. Där snittade han 30 minuter och 8 poäng.

– Enligt vad han berättar blev han skadad efter andra matchen. Han trodde att det skulle ta tio dagar innan han var bra igen, men fransmännen ville inte vänta utan tog in en annan spelare, berättar Pontus Frivold.

Därefter har Carter varit hemma i Delaware och tränat två pass om dagen.

En given fråga är förstås varför ni fastnade för just honom som ersättare till Eric Mosley?
– Det var hans ögon, ha-ha! Nej, men det var många små saker. Hans ledarskap är en stor sak. Vi behöver det. Dessutom är han stark i försvarsspelet och en tvåvägsspelare.
Jawan Carter har tidigare dessutom fått kontrakt i tre bra ligor (Turkiet, Polen och Frankrike), vilket enligt Frivold tyder på klass.

– Han har varit ute i Europa ett par år och lärt sig hur det fungerar. Det är en trygghet. Dessutom verkar det vara en reko kille. Totalt känns allting bra i magen.

Carter landar i Östersund under torsdag lunch och ska träna sitt första pass på eftermiddagen. Om inte tidsomställningen är för tuff.

Sedan handlar det om att få honom spelklar till tisdagens match mot Örebro.

– Den kvinna som tidigare hanterat alla såna ärenden på Migrationsverket har tyvärr gått i pension. Hon fixade allting på två dagar. Nu verkar det ta längre för alla klubbar. Men vi skickade in papperen i går morse (tisdag) så förhoppningsvis ska det gå vägen.