Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han får årets Jussi Björling-stipendium: "Samma underbara, unika klang"

Operasångaren Karl-Magnus Fredriksson tilldelas årets Jussi Björling-stipendium på 100 000 kronor. Barytonen Karl-Magnus Fredriksson är sedan 1999 knuten till Kungliga Operan i Stockholm och han är medlem av Kungliga Musikaliska Akademien.

"När man hör Jussi Björlings röst slås man av den fantastiska skönheten i hans klang. Samma underbara, unika klang hör man i Karl-Magnus Fredrikssons röst om än i barytonläget. Varje ton som lämnar strupen är fulländad. Karl-Magnus är också en mycket sympatisk kollega som alla uppskattar att jobba tillsammans med", säger Gunnar Lundberg, ordförande för Stiftelsen Kungliga Teaterns Solister (SKTS), i ett pressmeddelande.

Stipendiet kommer att delas ut vid en galaföreställning på Ulriksdals Slottsteater Confidencen den 8 juni. Priset delas ut varje år till framstående sångare och musikprofiler av Stiftelsen Kungliga Teaterns Solister (SKTS) och Anders Walls stiftelse.