Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han får sponsra Kastalskolans resa

När Kastalskolans årliga fjällresa var i fara ryckte flera företagare ut till deras räddning, men bara en av dem behövdes.

– Det är glädjande att folk bryr sig, säger skolans rektor, Christer Andersson.

Östersunds kommun tillåter inte att deras skolor tar ut avgifter av eleverna. När detta uppmärksammades insåg Kastalskolan att deras traditionsenliga skidresa till Duved inte skulle gå att genomföra i år, eftersom det krävs 100 extra kronor per elev att kunna genomföra den. Pengar som elevernas föräldrar vanligtvis brukar lägga in.

I går rapporterade Länstidningen att företagaren Peter Ahlberg rycker in för att betala de 30 000 kronor som hela resan kostar medan ÖP berättade att företagaren Daniel Fälldin gör exakt detsamma.

Kastalskolans rektor Christer Andersson bekräftar att båda dessa, och fler därtill, hörde av sig under gårdagen efter att media uppmärksammat deras belägenhet, men att de beslutat sig för att enbart ta emot pengarna från en.

– Jag frågade den som hörde av sig först helt enkelt och det var Peter Ahlberg, säger Christer Andersson.

Hur känns det att så många vela hjälpa till?

– Det är glädjande att folk bryr sig.