Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han fick bluffmejl från falskt Telia

Mejlet ser ut att komma från Telia. Men allt är bluff.
Bo-Yngve på Rödön reagerade i tid - men andra har avslöjat både sina person- och kontonummer.

"Jag vill nu varna alla som har Telia och som fått detta falska utskick där loggan finns och det kallar sig Telia Support", skriver Bo-Yngve Nilsson.

Han är inte ensam. Fler läsare har hört av sig för att varna andra. Och när Bo-Yngve ringde polisen fick han höra att det finns fler polisanmälningar om samma sak från hela Sverige.

Mejlet ser ut att komma från Telia och det handlar om att bolaget vill göra kunden uppmärksam på att man har betalat sin faktura två gånger. För att få tillbaka pengarna uppmanas man att skriva sitt konto- och personnummer.

– Jag hade tagit fram bankkortet och hade börjat skriva siffrorna, men så kom jag på att jag skulle ringa Telia och kolla. Det har ju hänt att jag har betalat för mycket förr men då har man fått pengarna tillbaka av Telia direkt, säger Bo-Yngve Nilsson.

Enligt Telia var Bo-Yngve långt ifrån ensam om att ringa om samma sak.

Under ett år har 53 polisanmälningar gjorts i Östersund om försök eller fullbordat bedrägeri med hjälp av internet. Polisen kan inget göra. Utredningarna läggs ned.

– Man kan bara informera om att man inte ska svara på den här typen av mejl, säger Mikael Lundberg.