Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han häktas efter upprepad misshandel

Minst tretton gånger har den 22-årige mannen misshandlat och ofredat sin 19-åriga flickvän under ett och ett halvt års tid. Till slut bet hon mannen i örat. Nu ska båda mötas i rätten.

De senaste månaderna har varit ett helvete för den unga kvinnan som fått utstå mängder av slag, sparkar och diverse hot från mannen.

Det har handlat om misshandel såväl utomhus som inomhus, på restauranger och på gator och gångstigar. Mannen har hotat att döda henne ett flertal gånger, slagit henne till marken och därefter fortsatt misshandeln med en rad slag i hennes ansikte. Listan på de olika övergreppen är lång.

Varje gärning var ett led i upprepad kränkning av kvinnans integritet och de var också av den kalibern att de kunde förväntas att allvarligt skada henne såväl psykiskt som fysiskt.

Mannen är nu häktad och är åtalad misstänkt för grov fridskränkning. Men även för hot och våld mot tjänsteman efter att han i mars i år attackerat en ordningsvakt på en restaurang i Östersund.

Kvinnan å sin sida är också åtalad. Hon har bitit den 22-årige mannen i örat så att blodvite uppstod.

Nu ska de två mötas i rätten. På grund av den stora mängden material är huvudförhandlingen beräknad ta två hela dagar.