Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han hittade den misstänkta bomben

Per-Eric Hedh, ingenjör anställd av Härjedalens kommun, tänkte först sopa undan paketet som stod vid entrén.

– Man funderar ju lite hur man ska agera men det kändes bäst att låta bli, säger han.

Det var Per-Eric Hedh som upptäckte den misstänkta bomben i Sveg.

– Jag skulle åka förbi och kolla så att allt var släckt och okej. När jag kommer närmare ser jag ett rött paket på bron vid huvudentrén och första tanken är att det är något som har lämnats men ska in i huset till någon, säger Hedh.

När han kommer närmare ser han att det står bomb på paketet.

– Det är inget stort paket, 25 gånger 25 centimeter, det ser ut som en presentkartong ungefär, berättar Per-Eric Hedh.

– Första tanken var att bara putta undan det men så kändes det ändå inte helt riktigt. Jag försökte få tag på vår säkerhetsansvarige men kunde inte nå honom och då ringde jag polisen. De tog det hela på fullaste allvar och sedan blev det fullt pådrag.

Enligt Hedh som även varit i kontakt med kommunchefen Inger Lagerquist så finns det inget aktuellt hot mot kommunen eller anställda och politiker.

För något år sedan hotade en kvinna att spränga Medborgarhuset och hon stoppades av polisen på parkeringen när hon kom i sin bil vilken var fylld bland annat med flera gasoltuber.