Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kan bli årets bagare

Östersundssonen Mattias Wallmark har tre världsmästerskap i bagaget. Nu kan han bli årets bagare i Sverige.

I september går tävlingen Årets Bagare av stapeln för första gången och Östersundsbördige Mattias Wallmark är en av finalisterna som har chans på titeln.

– Jag har fullt fokus på tävlingen och lägger ned mycket tid på att förbereda mig. Varje dag låter jag mina kunder agera jury - liksom mina kräsna barn, säger Mattias Wallmark.

Numera håller Mattias Wallmark till i Stockholm och är delägare i Lundbergs konditori. Han har erfarenhet av att tävla med sitt yrke sedan tidigare och har ställt upp i världsmästerskapen tre gånger, både individuellt och i lag.

Svenska mästerskapen för professionella bagare hålls i Kista mellan 18:e och 20:e september. Finalisterna kommer att testat i sju olika moment, bland annat ska de baka baguetter, croissanter och vetebullar med kanel. Bakverken betygsätts utifrån smak, färg, form och kreativitet.