Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kräver slut på tågstopp

Åre kommun kräver att Trafikverket omedelbart sätter in åtgärder så att tågtrafiken över gränsen till Norge kan börja fungera igen.

Annons

I ett brev till generaldirektör Gunnar Malm på Trafikverket skriver Åres kommunalråd Leif Nord (M) att stängningen av järnvägen väster om Storlien påverkar Mittskandinaviska stråket Trondheim till Sundsvall. D

Leif Nord skriver att åtgärder måste tas för att tågtrafiken kommer i gång så snart som möjligt. Det är en viktig signal till näringslivet att Sverige och Norge står fast vid att utveckla de hållbara järnvägstransporterna över gränsen.

All tågtrafik över gränsen till Norge har stoppats på grund av att banvallen i Stora Helvetet som ligger mellan Storlien och gränsen är så instabil att det är för farligt att köra tåg längs sträckan. När tågtrafiken kan komma igång igen är ovisst. Det kan enligt Trafikverket dröja till allt från några veckor till upp till ett halvår, enligt Trafikverket.