Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han läser människor med hjälp av siffror

Jag tror inte på spådomar i kaffesump, magiska siffror, astrologi eller spåkulor. Men i Östersund finns många som har en alternativ syn på verkligheten och särskilt runt årsskiftet funderar många över det kommande året. Fredrik Rosenqvist jobbar som professionell numerolog, dvs han ser speciella innebörder och energier i siffror och sifferkombinationer. Mellan fyra ögon berättar han hur mitt 2014 kommer att bli och om vad han sysslar med egentligen.

Efter att Fredrik Rosenqvist fått mitt fullständiga namn och födelsedatum träffas vi i hans vitmålade behandlingsrum som doftar av massageolja. Med sig har han ett rutmönstrat ark med siffror, ett numeroskop, som han räknat fram. I 40 minuter tolkar han dem och frågar med jämna mellanrum hur jag känner inför det han berättar.

En del handlar om den så kallade livsläxan, det vill säga vilka utmaningar jag måste bemästra. Där får jag veta att jag behöver fysisk aktivitet, mycket frihet, att jag är kommunikativ, längtar efter att uppleva nya saker och att jag själv måste få sätta mina egna ramar att jobba inom för att inte bli uttråkad och tröttna.

En del handlar om mina innersta kvaliteter, alltså det han anser jag haft med mig sedan födseln. Där får jag veta att jag är mycket kreativ, konstnärlig, har en förmåga att kommunicera, att jag lätt rör mig i olika miljöer, har lätt att se saker ur olika perspektiv, har en stark kvinnlig energi (ödmjuk och omhändertagande i hans tolkning), är en stark organisatör, händig och praktisk, har ett intresse för hälsa, har lätt att lära mig saker – så lätt att jag snabbt blir uttråkad, har en styrka och energi som ger förmåga att förändra, engagerar mig till 100 procent när jag ska lära mig något nytt, hittar min kraft i naturen och har en kapacitet, om jag vill, att kombinera två världar, en vetenskaplig och en alternativ.

Vad bygger du dina slutsatser på?

– Det är utifrån siffrorna, som har olika betydelser, jag gör min tolkning. Man tittar inte på enstaka siffror utan på hur de verkar tillsammans och vad de kan komma med för energier till dig.

Sätter du in mitt personnummer och mitt namn i någon mall?

– Alla bokstäver har ett siffervärde och utifrån dem får jag ut ett antal siffror med olika betydelser och kvaliteter för din del. Födelseåret blir också ett värde. Utifrån olika formler fyller man hela numeroskopet med alla siffervärden.

I Sverige finns ytterligare en kvinna som heter Gunnel och som är född samma dag och år som mig. Om hon skulle ha lika många bokstäver i sitt namn är vi då likadana och delar öde enligt ditt sätt att se?

– Utifrån födelsedatumet har ni samma livsläxa, men säger i övrigt inget om hur ni är. Eftersom varje bokstav har sitt eget värde uppstår den stora skillnaden där. Siffrorna man får fram ur namnet sätter de personliga kvaliteterna, personligheten och styrkorna.

Hade det varit någon skillnad om mina föräldrar döpt mig till Eva? Hade jag varit en annan då?

– Då hade du haft andra kvaliteter och andra gåvor.

Utifrån ditt sätt att se det, skulle man då som förälder kunna välja sitt barns livsväg genom att räkna på namnet?

– När det gäller att namnge ett barn ska föräldrarna följa känslan. Att gå in och räkna vore att manipulera och det skulle kännas helt fel. Jag skulle aldrig rekommendera någon att räkna på det och jag skulle aldrig ställa upp på ett sådant jobb.

Kollar du någonsin upp om din tolkning av mig stämmer? Ett år senare eller så?

– Det är egentligen ointressant för min egen del. Siffrorna talar och jag behöver ingen personlig bekräftelse på vad de säger. För mig är det viktiga att förmedla den information som poppar upp vid en läsning. Om du kommer igen om ett år är det annan information som ska fram. Det är en aktiv karta, ett levande dokument som visar olika saker från gång till gång. För mig är det som att titta på en tredimensionell bild, där saker poppar upp när jag ser olika siffror tillsammans.

Det kallas ju också pseudovetenskap, det vill säga det är något man måste tro på eftersom det inte går att bevisa?

– Jag har varit med om att övertyga skeptiker, som sagt Jag trodde inte på det, men du har bevisat att det är sant. Du kan se siffrorna och det är som du säger. Så för mig är det vetenskap, men för andra är det inte det.

Hur kom du in på det här området?

– När jag gick en annan utbildning fick jag en sådan här läsning själv och enligt mina siffror ligger det i min natur att jobba med det här. Det är numerologi med astrologisk anknytning.

Du kallar dig själv vägledare och själskonsult. Är det här något som människor behöver i dag?

– Jag upplever att väldigt många är vilsna och kämpar med sina rädslor. Många funderar också kring vilka de är och vad de håller på med. Rent allmänt upplever jag att allt fler söker en annan väg att hitta sig själv på och då blir det här så påtagligt. Jag brukar säga att det här är blueprinten, kartan man har genom livet. Många får en aha-upplevelse, men också en bekräftelse på att det de känner innerst inne är rätt. Det ger en extra trygghet i deras magkänsla, att de kan lita på den känslan.

Egentligen handlar det om ett sätt att börja tala om det som är viktigt för människor?

– Ja, det är en effektiv öppning för klienten och för mig att se vilka gåvor som finns och var man ska börja jobba för att lyfta och förstärka dem. Då kan man se det redan första sessionen, sedan kan man jobba vidare. Jag brukar blanda mina kompetenser; coachningen, energibehandlingarna och det här.

Gör du kartor till dig själv?

– Jag tittar med jämna mellanrum på min egen karta för att få lite egen guidning. Vad kommer året att innebära för mig. Är det nu jag ska satsa eller vara lite lugn? Men det kan vara svårt ibland i och med att det kanske inte alltid blir så objektivt.

Vad kan jag då vänta mig av 2014 enligt Fredriks nummeranalys?

Jag får veta att jag har kraftfulla siffror och kommer att orka mer än jag tror rent fysiskt, att jag snabbt ska kolla upp om det är något som oroar mig med min hälsa – men jag ska inte ta hormonbaserade läkemedel. Varför kan han inte förklara, bara att jag ska tänka på det om det blir aktuellt. Året är gynnsamt för familj och relationer. Under det här kraftfulla året kan jag få svårt att bestämma mig för vad jag vill göra, men då ska jag inte börja tvivla utan gå på magkänslan.

Perioden fram till mars bjuder på lättsamhet och glädje, han kallar det flirtighet, och det är en bra period för nya kontakter. Men jag ska också vara vaksam så jag inte blir lurad. Mellan mars och juli är det gynnsamt att jobba med lärande i grupp med andra människor. Från maj och framåt är det gynnsamt att renovera och göra om. Framemot hösten ska jag bromsa lite så jag orkar med.

Sommaren 2014 kan bli spännande. Då kommer jag tydligen att leva upp med glädje och kraft.

-Siffran pratar om en kvinna i full blomning. Det handlar också om att skapa, nya idéer, och att man kan hitta sådan kraft att man gör något helt nytt, säger Fredrik.

Och det är väl sådana utsagor som gör att även en inbiten skeptiker lätt tappar den kritiska garden och gärna vill tro på vad han säger!

Artikeln kommer från 100% Östersund.