Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han mötte den vilda biljakten: "Jag såg hur bilen krängde"

Hans Mårtensson mötte biljakten när han var på väg för att hämta timmer under fredagsmorgonen.
– De måste ha varit uppe i 100 kilometer i timmen precis i en kurva, jag såg hur bilen krängde, säger han.

Läs också: Efter nattens dramatiska biljakt – polisen efterlyser vittnen

Klockan fyra på morgonen lämnade Hans Mårtensson, från Ljusdal, Färila med timmerbilen för att åka till Ramsjö, där han och en kollega skulle hämta timmer.

På riksväg 83 i höjd med Skansen såg han blåljusen från den pågående biljakten efter apotekstjuvarna framför sig och meddelade via radion till sin kollega i timmerbilen bakom.

– Vi såg blåljus på håll och med det mötte vi precis tjuvarna. Hundra meter efter kom polisen. Det gick i en himla fart. De måste ha varit uppe i 100 kilometer i timmen precis i en kurva, jag såg hur bilen krängde, säger Hans Mårtensson.

Han och hans kollega hann knappt reagera innan de fick väja så långt ut till höger som de kunde.

– Tur var så hade vi ingen last på, det får man vara glad för. I en sådan här situation hinner man liksom inte tänka, det är bara att hålla sig undan.

Läs också: Polisjakten slutade på deras gård: "Vi ser hur polisen drar vapen"

Hans Mårtensson förstod att det handlade om en biljakt men kunde inte tro att det handlade om tjuvar.

– Jag trodde det var en bil som kört för fort genom en trafikkontroll eller något sådant. Men sen såg jag på helahälsingland.se vad det handlade om.

Hans hoppas på att polisen får tag i tjuvarna. Han tror inte att de utgör någon fara för allmänheten till fots.

– Jag känner mig inte rädd så. Men det känns ju lite sådär då polisen inte var mer än 100 meter bakom. Man tycker att de borde ha hunnit i kapp. I alla fall när de dumpade bilen.