Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han öppnar ny gourmetkrog på Frösön

Firre till helgen eller skaldjur mitt i veckan? Men få smaker slår väl ändå en riktigt väldoftande vildsvinsbog eller en portion pinfärska skaldjur med goda tillbehör? Nu öppnar en gourmetkrog på Frösön.

Annons

Matz Andersson driver familjeföretaget Jämtrök på Frösön, med bland annat ett rökeri och en gårdsbutik. Han har i flera år försökt få jämtarna att äta riktigt god mat. Företaget vidareförädlar det mesta som är lokalproducerat och det som finns i naturens eget skafferi.

– Det rökta renhjärtat är en svårslagen köttbit som vi kommer att ha på julbordet i år, säger Matz Andersson.

Ute på Frösön i närheten av Frösö Zoo driver han sin gårdsbutik med tillhörande restaurang. De smygstartar med julbord före jul och efter årsskiftet kan man boka en egen sittning.

– Jag har länge tänkt öppna ett ställe där man kan få äta något annat än en filét mignon black and white. Något som smälter i munnen, och då föll valet bland annat på fisk. Men vi kommer även att servera kött av olika slag, bland annat vildsvin. Det här länet har så många goda produkter, säger Matz.

Han levererar även sina produkter till flera kända personer, bland andra Melker Andersson som är en av Sveriges mest framgångsrika krögare. Pingvinben blev en hit under julmarknaden på Jamtli, de kommer snart att finnas i gårdsbutiken och givetvis på menyn i restaurangen.

– De flesta tror att det är ben från en pingvin men det är en del på grisen som kallas pingvinben, skrattar Matz.

Restaurangens kock heter Sven Ericksson. Han är en gammal Frösökille som under flera år utbildat sig på västkusten i konsten om de salta smakupplevelserna. Han slår ett slag för godsakerna från havet.

– Här serveras havets läckerheter till både lunch och middag, i en miljö som passar perfekt för fiskälskare och lite mer speciella tillfällen, säger Sven Ericksson.

Läs mer:

Ecocaféet smygöppnade - och blev genast en succé

Ny restaurang i Curpums gamla lokaler – det här är BBQ Garden