Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han räddade vilsen orienterare

I tisdags eftermiddag sprang en 14-årig pojke vilse under ett orienteringspass i Hissmofors. Han hittades av Nicklas Westman, som råkade åka förbi.

Annons

– Jag såg en grabb i vägkanten som stod och vinkade, säger han.

När en skolklass från Nyhedens skola i Krokom skulle återsamlas efter ett orienteringspass saknades en 14-årig pojke. Han hade senast observerats i anslutning till motionsspåret i Hissmofors vid 15-tiden men var försvunnen sedan dess. Föräldrar, klasskamrater och lärare började söka efter pojken men kontaktade snart polisen.

Nicklas Westman var på väg till sin bror, som bor vid Kattstrupeforsen. Det hade precis börjat skymma när han körde vägen förbi Granbo motorstadion, vid 19.30-tiden.

– Han hade precis kommit ut på vägen när jag hittade honom. Det är ju inte den mest trafikerade vägen.

Enligt pojken var det ändå bilar som hade passerat utan att stanna, men för Nicklas Westman del var det ingen tvekan om att han skulle stanna och kolla upp vad som hänt.

– Jag tvärnitade. Det är klart att om man ser en grabb i t-shirt på vägkanten är det klart man stannar, säger han.

Han bjöd orienteraren på en banan och vatten, och lånade ut sin telefon så att han kunde ringa sina föräldrar. Och skjutsade honom ut till E14, där de mötte upp 14-åringens pappa.