Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han rasar över den olovliga skoteråkningen i Överhogdal

Skoteråkning över oplogade vägar och områden med planterad skog får Bengt Pettersson att se rött. Som hämnd för att han protesterar har någon enligt Bengt Petterson lagt ut en spikmatta som punkterade två däck på hans bil.

Under många år har Bengt Pettersson reagerat på att det åks skoter utanför leder i trakterna kring Överhogdal.

Själv säger han att han drabbats av att skotrar körts såväl över hans mark och på hans skogsbilväg.

Nu senast har skotrar kört över en oplogad infart till en bekants fastighet.

– Det blir så mycket svårare att ploga upp vägarna med en vanlig traktor och att leja in en väghyvel är dyrt, säger Pettersson som dessutom fick punktering på sin bil när han svängde in på infarten till fastigheten efter att vägen plogats upp för några veckor sedan.

– Någon hade lagt ut pappskivor med spikar i. Givetvis är det för att hämnas på mig eftersom det knappast är någon annan som åker in mot bommen, förklarar Bengt Pettersson och berättar att både den olovliga skoteråkningen och sabotaget med spikarna är polisanmälda.

Hämndmisstankarna styrks även av att någon satt upp en skylt där det står: Gazaremsan, här regerar Sjulle och Hamas.

– Sjulle, det är vad jag kallas för, säger Pettersson.

Vad som kommer att hända med polisanmälan är svårt att säga.

Pettersson säger sig ha goda aningar om vilka som ligger bakom skoteråkningen men förundersökningsledaren Eva-Lena Franzon menar att liknande mål är svåra att reda ut.

– Nu har jag inte fått alla handlingar än men ofta slutar det med att ord står mot ord, säger Franzon.