Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han skänker bort kvarglömda träningsprylar

Han kanske påminner lite om en jultomte, Tony Svensson, där han står och gräver fram gåvor ur korgen.

Men det är hans kunder på Gym24 som ska ha tack. Det är nämligen deras kvarglömda ägodelar som Tony har bestämt sig för att skänka till Pingstkyrkan.

Och det är inte lite vi snackar om. Det fylls ständigt på med nya prylar, och det är allt ifrån träningsskor, tröjor och handdukar som slussas vidare till behövande ute i världen.

– Det är lite märkligt, för det är mycket fina grejer som lämnas kvar. Det blir en rejäl korg i månaden, berättar Tony Svensson.

Man kan undra om folk helt enkelt har för gott ställt, eller om det är företeelsen att träna på lunchen som är orsaken till att allt fler glömmer kläder och utrustning på gymmet.

– Jag märker att allt fler är stressade, speciellt när det närmar sig jul. Folk ska hinna med att både träna och äta på lunchen, och då glömmer man att plocka med sig allt, man kanske exempelvis sticker i väg med skorna som man bytte om till. Det är ganska ofta som jag får köra ut nycklar som folk glömt.

Värdefulla prylar som pulsklockor, smycken och just nycklar hamnar bakom lås och bom, men det övriga hamnar i korgen för kvarglömt, som alltså töms när den blivit full.

• Frågan är om man bara har 24 timmar på sig att få tillbaka ägodelarna, som företagsnamnet antyder?

– Ha ha, nejdå. Vi låter det ligga här åtminstone i två veckor, intygar Tony Svensson.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.