Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han tar över Sundqvists bolag

Att Valot Invest tar över Skrindan kommer inte att påverka länet negativt, säger bolagets vd Arne Berggren till ÖP.

– Det finns ingen som helst anledning till oro. Kärnverksamheten i bolaget kommer att vara kvar i Jämtland.

– Det kan jag inte säga något om innan vi har analyserat koncernen. Men att fokus kommer att fortsätta ligga på Jämtland är det inget tvivel om.

De nya ägarna kommer att åka upp till Östersund för att träffa personalen i bolagen, kommunen och andra samarbetspartners, säger Arne Berggren.

– Jag är inte insatt i alla detaljer. Vi måste börja med att se vilka problemställningar som finns och vad koncernen förmår. Det är ju en koncern som är finansiellt svag. Det måste vi få ordning på.

Skrindan äger via sina dotterbolag Fabös och Norrvidden fastigheter i Umeå, Luleå, Härnösand, Sundsvall, Östersund, Gävle och Kristianstad. Totalt handlar det om 243 fastigheter som nu får ny ägare. I koncernen finns även bolagen Wood on Wood, Motboken 11 AB och Motboken 4 AB.

– Nej, det tror jag inte. Vi kommer att börja med att ta kontakt med viktiga hyresgäster för att reda ut vilka frågeställningar som finns.

Många har målat upp en dyster bild av framtiden för länet om Maths O Sundqvist blir av med sin koncern. Farhågorna har till och med fått landshövding Britt Bohlin att engagera sig för att få till en uppgörelse mellan parterna.

– Jag hoppas verkligen att vi kan driva företagen så att folk däruppe blir nöjda. Men vi måste driva dem på ett förståndigt sätt med de finansiella begränsningar som finns.

Den nya styrelsen ska ha lokal förankring i länet, säger han.

– Vi ska leta kandidater med stor kunskap och förankring i regionen.

Arne Berggren är försiktig när han uttalar sig om uppgörelsen med Maths O Sundqvist. Han vill inte avslöja vilka tillgångar i Jämtland som Sundqvist får behålla.

– Jag vill inte gå in på det. Det kommer att visa sig.

– Ja, det gjorde de.