Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han turnerar med Joe Labero

Han har sett fler städer och artister i sitt 22-åriga liv än vad många får göra under hela sin livstid. Dessutom gör han det på arbetstid. Möt Rasmus Modigh från Hammerdal som har sitt drömjobb.

När tidningen Strömsund pratar med Rasmus Modigh befinner han sig i Halmstad där han har riggat för Joe Laberos show. Efter showen packar de ihop och kör till Varberg för nästa stopp på turnén.

Rasmus är yrkeschaufför till yrket och för ett halvår sedan flyttade han tillbaka till Hammerdal efter att ha gått Fria fordonsgymnasium i Växjö. Direkt efter studenten visste han vad han ville.

– Jag ville börja köra utomlands, så jag sökte jobb på en flyttfirma i Stockholm så jag fick köra över hela Europa. Det var en dröm som gick i upplevelse när jag fick det jobbet. Jag fick resa och samtidigt tjäna pengar och vi hittade på så mycket roligt, berättar han.

Men kombinationen av att vara flyttgubbe och chaufför blev för slitsamt och för tre år sedan sökte Rasmus i stället jobb på Starlight som kör ljud, ljus och scener till festivaler och liknande arrangemang.

– Det var min pappa som tjatade på att jag skulle söka jobb där för han vet hur mycket jag tycker om festivaler och musik, säger Rasmus vars pappa är Matti Modigh som har hållit på med dansbandsmusik i 30 år.

Tre månader senare kom ett samtal från den stora arbetsgivaren Starlight som erbjöd Rasmus jobb med Lars Winnerbäcks turné. Så de fyra kommande månaderna körde Rasmus genom Sverige, Norge och Danmark tillsammans med ett entourage bestående av tre lastbilar och en turnébuss. Bland annat besökte de Yran.

Sommaren därpå fick han jobba med Starlights största scen, "Spaceroof", vilket innebar att han körde scengrejer till artister som Rihanna, Kiss och Bruce Springsteen.

– Så då fick jag möjlighet att se de artisterna också. Det var häftigt, speciellt Kiss.

Men sedan februari jobbar Rasmus alltså med Joe Laberos Sverigeturné.

• Hur ser en typisk dag ut?

– Vi kör på natten, packar sedan upp trailarna och levererar ljud och ljus. Sedan äter vi och sover mellan klockan 13–20. Kan jag inte sova går jag och kollar på showen. Vid 21-tiden är showen slut så då packar man in igen och kör vidare.

• Rätt krävande ändå?

– Ja, de som har jobbat 7–16 kan ha svårt för det här. Vi har haft många som har kommit och gått.

• Vad händer i maj när du är klar med Laberos turné? Finns det jobb inom Starlight?

– O ja, jobb finns det.

• Vill du alltid jobba med det här?

– Jag lever i nuet och så länge jag kan göra det här vill jag det. Min högsta dröm är att köra Metallica.

Just den drömmen kan bli verklighet. I maj ska heavy metalbandet göra en turné med stopp i bland annat Stockholm. Men först hoppas Rasmus på lite ledig tid.