Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Han uttrycker åsikter som partiet inte delar"

När nu den oredigerade versionen av ÖP:s moraltest med Gunnar Sandberg (S) publicerats kommer Socialdemokraterna i Östersund och länet på nytt diskutera om de har förtroende för honom. Krismötet på valdagen och brevet som skickats ut till medlemmarna är inte tillräckligt.

– Det är solklart att partiet inte ser mellan fingrarna med att personer kör onyktert och att det skulle vara okej med porr. Han uttrycker åsikter som partiet inte delar, säger Pelle Persson, ordförande i Östersunds arbetarekommun.

Han menar att det nu är en fråga för partidistriktet, eftersom det är de som ytterst ansvarar för vilka som står med partiets valsedel.

– Vi har inte uttryckt någon misstroendeförklaring, det är partidistriktet som ska reda ut det här.

I sitt brev till partimedlemmarna skriver Gunnar Sandberg att hans svar klippts ihop och ger ett konstigt intryck, och att han därmed har misstolkats. Det är det som Pelle Persson nu menar att de inom partiet måste analysera.

– Vi håller just nu på att föra ett resonemang med Gunnar kring hans olika uttalanden. Och där befinner vi hos nu, säger Björn Sandal, som är vice ordförande partidistriktet.

ÖP:s politiske redaktör Marcus Persson tycker att Gunnar Sandberg klarar sig sämre i den oredigerade versionen, och menar att hans förtroende är förbrukat. Främst för att Gunnar Sandberg med sina svar om att han inte skulle stoppa en granne som kör bil rattfull, inte står upp för den lag som han i egenskap av riksdagsman är med och stiftar.

Det är synpunkter som Björn Sandal håller med om.

– Han uttrycker sig bekymmersamt. Det överensstämmer inte med den värdegrund som partiet har, säger Björn Sandal.

– Gunnar behöver förtydliga de resonemangen för oss, men han behöver också förtydliga det för våra medlemmar och för media.

Gunnar Sandberg har tidigare avböjt att kommentera situationen.