Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill in i riksdagen

Det börjar koka i de politiska leden. Björn Lindgren, uppvuxen i Östersund, satsar nu allt på att komma in i riksdagen för Miljöpartiet.

– Går allt som jag hoppas blir jag länets första gröna riksdagsledamot, säger Lindgren som i drygt sex månader studerat arabiska i Egypten.

Till jul återvänder han hem till Östersund. I januari ska Miljöpartiet lokalt besluta om vilka som ska finnas på valbar plats till riksdagen. Björn Lindgren har tidigare varit språkrör på riksnivå för Miljöpartiets ungdomsförbund.

– Jag hoppas att mina tidigare insatser inom partiet ska hjälpa mig att nå översta platsen bland de nominerade till riksdagen från länet.

Själv brinner han för två frågor.

– Klimatfrågan, vilket var anledningen till att jag en gång engagerade mig inom politiken. Den frågan är mer akut än någonsin. Dessutom brinner jag för integrationsfrågor, hur vi ska bli bättre på att ge flyktingar och invandrare en bättre start i Sverige, säger Lindgren.