Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill skapa en framtid i Bräcke

När han fick barn ville han sluta med sitt kringflackande jobb och vara hemma. För att lyckas fick han skapa sitt eget jobb.

Det kom som en chock när Mittpac lade ner sin verksamhet i Bräcke i höstas. 14 personer förlorade jobbet. Företagets ägare Smurfit Kappa, som så tidigt som 2010 kunde redovisa ökad vinst, tyckte det inte bar sig.

Jonas Sandbom levde ett kringresande liv i det jobb han hade. Han var borta upp till två veckor i stöten. När han och hans fru fick barn tyckte inte han att det inte gick att fortsätta så.

– Då insåg jag att det inte vara så roligt att åka hemifrån, säger han.

Bräcke har dock samma problem som så många andra glesbygdskommuner: jobben växer inte på träd. Det hindrade inte Sandbom att ta saken i egna händer.

– Genom mitt och min frus bolag köper vi Mittpacs lokaler, säger han.

I byggnaden kommer det att byggas och inredas containrar efter kunders önskemål. En verksamhet som enligt Sandbom kan omsätta mångmiljonbelopp. Det är vanliga sjöfraktscontainrar det handlar om.

– Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med containern, säger han.

Men det kommer inte ta hela byggnaden i anspråk. Enligt Jonas Sandbom kommer ett skånskt företag starta calllcenter-verksamhet också som ska ge 10 jobb.

– De kommer sälja företagsabonnemang, säger han.

Smurfit Kappa kommer inte försvinna helt från Bräcke, berättar Sandbom.

– Deras platschef hyr kontor och vi sköter deras norrlandslager, säger han.

Lokalen ska också ha ett servicecenter för ett företag som enligt Sandbom är världsledande inom verkstadsinredningar.

Måndag 3 mars nästa vecka klockan 13 är det officiell invigning.