Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Händelserikt när K/D tog ny seger

Mötet med Mohed blev ett riktigt äventyr för K/D, på alla sätt och vis. En riktig långresa, två ambulansfärder och tre poäng efter ett sent avgörande.
– En väldigt bra lag- insats, sammanfattar tränaren Bo Alenius.

Annons

Uppflyttningen till division 2 gör att matchdagarna ser lite annorlunda ut än i fjol för K/D. Bortamatch mot Mohed, nära Söderhamn, ger en saftig resdag.

– Vi åkte halv 8 i morse från Krokom, och nu har vi nog närmare tre timmar kvar hem, säger K/D-tränaren Bo Alenius vid 19-snåret på lördagkvällen.

med några otrevliga incidenter i matchens första halvlek.

– Marie Stridh kom i ett friläge efter ungefär tio minuter. Hon blev dragen i armen och så blev det ett hopslag med målvakten, där hon vred knät på något vis. Hon skrek rejält, förklarar Bo Alenius, som fick se sin snabbfotade K/D-forward lämna scenen i ambulans.

En smäll mot ytterbacken Julia Funseths fot något senare föranledde en ny ambulansresa. Som om inte olyckan slagit nog mot de långväga gästerna tog Mohed ledningen under den till följd av skadorna ryckiga första halvleken.

– Men direkt i andra halvlek tar vi över och får konstant tryck, säger Alenius, som fick se Karolina Arvidsson pressa in en frispark som gav 1–1.

– Vi sa till spelarna att de som ligger på sjukhus nog vill att vi ska vinna det här.

Det gav också energi till ytterligare en anstormning från det gröna laget. Cecilia Bäckvalls skott från kanten innebar segermålet, några minuter före slutet.

en rättvis seger med tanke på andra halvlek. En väldigt bra laginsats från vår sida, säger Bo Alenius, som hyllar backlinjen och målskyttarna Arvidsson och Bäckvall lite extra.

Avslutningsvis säger rapporterna från Hudiksvalls sjukhus att det glädjande nog varken är en korsband- eller meniskskada som Marie Stridh råkat ut för.

Mål: 1–0 (17) Lisa Backsten, 1–1 (63) Karolina Arvidsson, 1–2 (83) Cecilia Bäckvall.

Domare: Rickard Kjellin.

Publik: 100.